עת לאהוב ועת למות אריך מריה רמארק רומן מלחמתי מלחמת העולם הראשונה

עת לאהוב ועת למות  אריך מריה רמארק, הוצאת מזרחי, תרגמה שרה ריפין
A TIME TO LOVE AND  A TIME TO DIE BY ERCH MARIA REMARQE
חייל גרמני השומר על חיילים שרוסים שבויים, מקבל חופשה קצרה בה הוא מנסה לסגור עניין עם חברתו, ומנסה לשכנע את השבויים הרוסיים שאין בלבו דבר כנגדם. הוא זורק את הרובה שלו על הארץ לצידם ומסובב אליהם את גבו.
A TIME TO LOVE AND  A TIME TO DIE BY ERCH MARIA REMARQE
אריך מריה רמארק: יליד אוסנבריק גרמניה 1898, נפטר בלוקרנו 1970. סופר גרמני-אמריקאי, נולד למשפחה ענייה, החל דרכו כעיתונאי ספורט. את פרסומו הוא חב לספר 'במערב אין כל חדש' אותו פרסם בברלין ב-1929. ספרו השני -'בחזרה'-1931 der weg zuruck בברלין. מעין המשך ל'במערב אין כל חדש' ובו מסופר על הגברים החוזרים הביתה לאחר המלחמה והמנסים ליישב את הפרדוקס בין ההתרגשות הקטלנית של מלחמת העולם לבין השעמום הקהה של חיי היום-יום. הליברליזם מהמתון של רמארק והאינטרנאציונליזם שלו, נעימת הסנטימנטליות והשקפת חיים פסימית, עמדו בסתירה לתפיסת הנאצים את האדם והחברה, ואת ערבו גם לחכם של המבקרים חסידי קרל מרקס. שער הניצחון הוא ספרו הטוב ביותר העוסק בחיי הגרמני שלאחר המלחמה מחוץ לגרמניה. בתחילת שנות השלושים היגר לארצות הברית שם קיבל אזרחות והפך למה שאנו מכנים היום 'סלבס'. נשא לאשה את השחקנית הידועה פולט גודארד.
180 עמודים:
מספריו של אריך מריה רמארק בעברית:
במערב אין כל חדש בה וצאת זמורה שתי גרסות מוסרטות האחת מצוינת מ-1930, השנייה גרסה אמריקאית. גרסה מגוחכת כמו החיוך האכזרי על פניו של בורגניין ששיחק שם תפקיד של מפקד. .
בחזרה אריך מריה רמארק
במערב אין כל חדש מאת אריך מריה רמארק הוצאת זמורה 1982 יצא לראשונה בהוצאת מצפה 1931 ספר המלחמה המבריק והשערורייתי ביותר בעולם אי פעם עד היום. הספר הצליח לגעת בעצב החשוף של התקופה-מלחמת העולם הראשונה ועורר סערה פוליטית. הספר עוסק בחחוית הדור האבוד של נער בית הספר הנדחפים לגברות מוקדמת בערבות ההתנסויות המכאיבות והאכזריות במלחמת החפירות חפירות של מלחמת העולם הראשונה.  תיאורים חריפים של הצעירים הגרמנים בשוחות ובחפירות קווי החזית בין צרפת לגרמניה. חוויותיהם וסבלותיהם של הנפגעים במלחמה רשומים בדייקנות אכזרית וללא רחמים כמו תמונות סנפ-שוט. אם זאת, יש בו גילויי אהדה וחמלה לטוראי הפשוט שחוטף הכל. הספר הוא אחד מכתבי ההאשמה נגד המלחמות והאיוולות של הפוליטיקאים ברמה שטילטלה מבקרים בכל העולם בעד ונגד הספר. הספר נחשב לספר המלחמתי הטוב ביותר עד היום.
לילה בליסבון אריך מריה רמארק הוצאת מזרחי ליסבון היתה מקום ניטרלי במלחמת העולם השנייה, ולשם הגיעו פליטים חסרי אשרות כניסה או אשרות יציאה, בורחים מאימת הכובש הנאצי. אזרח גרמני משוטט בנמל ליסבון, הוא רוצה להגיע לאמריקה אבל אין לו כסף ובטח אין לו אשרת כניסה דרושה. באופן מפתיע מציע לו זר מסתורי את כרטיס הסניעה אך הוא מתנה זאת בתנאי מוזר: על הגרמני לשמוע את סיפורו , כיצד ברח מגרמניה של 1935 עד הגיעו לנמל. ספר מרתק , קצת סנטימנטי אבל מה רע בזה?
עת לחיות ועת למות אריך מריה רמארק הוסרט על ידי הבמאי דגלאס סירק הידוע בדרמות הבכייניות שלו עם ג'והן גאבין האמריקאי. חייל גרמני מגיע לחופםשה קצרנ ומנסה להגיע להסדר עם חברתו, פוגש בחיילים רוסיים שבויים ומנסה להידבר אתם. תוצאה קטלנית ביותר.
אין יחסנים בפני אלוהים איך מריה רמארק נהג מירוצים אמריקאי מגיע לטורניר אירופאי ומתאהב בחבורה מסתורית חולת שחפת. היה סרט מחורבן עם אל פאצ'ינו בשם 'בובי דירפילד.
שער הניצחון -מהדורות שונות הוסרט פעמיים: הגרסה הראשונה עם שארל בואייה ואינגריד ברגמן, הגרסה השנייה הגרועה עם אנתוני פרקינס.
גולים גרמנים ורוסים בפריז ערב מלחמת העולם השנייה. רופא שברח מגרמניה לאחר שעונה וחברתו נרצחה על ידי חוקר גרמני, מתאהב בזונה פאריזאית ועובדת כרופא בשוק השחור של ההפלות בעיקר לזונות הרחוב. יום אחד הוא רואה את החוקר המענה ברחוב פאריזאי הנקמה תופסת הילוך..שיא הסנטימנטליות של רמארק בספר מקסים זה. 
ניצוץ החיים אריך מריה רמארק- חייו של גרמני מתמרד נגד שילטון הנאצים מתוך מחנה ריכוז.
שלושה חברים אריך מריה רמארק הוסרט: שלושה חברים בגרמניה של שנות העשרים של המאה העשרים מתאהבים באותה אשה. חברותם נמשכת גם במלחמת העולם הראשונה. סיפור על ייאוש והחיפוש הלא פוסק אחר משמעות לחיים. הוצאת זמורה 328
יצא לראשונה בהוצאת מצפה שנות השלושים.

עת לאהוב ועת למות אריך מאריה רמארק הוצאת ספרים מזרחי   במערב אין כל חדש  לילה בליסבון          שער הניצחון אריך מריה רמארק מניצוץ החיים

השארת תגובה

מתויק תחת גרמניה במלחמה, מלחמת העולם הראשונה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s